Jdi na obsah Jdi na menu

Doprava

24. 11. 2009

Doprava

 

Svět World of Warcraftu je velmi rozlehlý a trvalo by hodně dlouho projít ho celý po svých. Naštěstí existuje mnoho způsobů rychlé dopravy od koní, až po vzducholodě. Níže naleznete všechny možné způsoby rychlého přemisťování.

Jedním z mnoha způsobů dopravy jsou tzv. mounti, které můžete osedlat a vyrazit prozkoumávat vzdálené končiny Azerothu a Outlandu. Mountů je velká škála a proto jim je věnována samostatná sekce.

Letecká doprava

 

Ve World of Warcraft můžete k dopravě použít hustou síť windmasterů, nabízejících dopravu na létajících mountech. Odemkněte si lety do nových lokací, tak že najdete příslušné NPC, které poznáte podle ! nad hlavou. Tyto NPC naleznete ve všech hlavních mětech a ve většině městeček a táborů. Když si odemknete dvě stanoviště, tak mezi nimi pak můžete za poplatek létat. Na začátku hry máte odemčené lety pouze do hlavního města vaší rasy. Když si promluvíte s windmasterem, tak se vám objeví mapka kontinentu, na kterém jste se všemi odemčenými trasami letu a cenami. Stačí pouze kliknout tam kam chcete letět, a okamžitě nasednete na létajícího mounta a odletíte. Mounty neovládáte, ale letí sami na místo, které si určíte. Na konci cesty se vám odečtou peníze za let. Můžete také létat mezi vzdálenými lokacemi s přestupy.


Gryphoni

 

Mocní gryphoni z Aerie Peak pomohli Allianci v časech, kdy to bylo zapotřebí. Z části orel, z části lev, tato hrdá stvoření jsou symboly vznešenosti a odvahy Alliance. Gryphoni byli poprvé osedláni trpaslíky, když bojovali proti armádě rudých draků vedené orky. Gryphoni uzavřeli smlouvu s lidmy, trpaslíky a gnomy o dopravě v krajích okolo Stormwindu a Ironforge, ale také zajišťují spojení mezi většinou zemí ovládaných Allianci.

Hippogryphové

 

Byli oddáni nočním elfům na počest Cenaria, nyní magičtí hipogryfové stráží oblohy Severního kalimdoru před vetřelci. Za Války tato pozoruhodná stvoření, tělem podobná jelenům i havranům, létali v bitvách spolu se Strážnými lučištníky. Nyní souhlasili, že budou poskytovat placenou dopravu Allianci a vozit cestovatele po trasách které střeží.

Deeprun Tram - Metro

 

Po Druhé válce, lidé ze Stormwindu začali opravovat svou, válkou zničenou, zemi. V těchto těžkých dnech, kdy se pouta mezi Allianci upevnila, nabídli trpaslíci z Ironforge lidem pomoc. Král trpaslíků Magni Bronzebeard byl však znechucen, tím jak pomalu se obyvatelům Stormwindu dostává pomoci, a tak nechal povolat nejlepšího inženýra, High Tinkera Mekkatorqua, který okamžitě začal kreslit plány podzemního systému železnice, která by spojila města Ironforge a Stormwind. Jeho sen se naplnil a dnes již může Alliance rychle a bezpečně cestovat mezi těmito dvěma městy.

Vstup do metra naleznete ve Stormwindu v části The Dwarven District a v Ironforge v části pojmnované přímo The Deeprun Tram. Je to nejrychlejší způsob cestování mezi těmito městy. Metro přijíždí každých pár minut.


Wyverny

 

Lví hlava a tělo, netopýří křídla a štíří ocas. Wyverny, vnímavá stvoření jejichž domovem je Kalimdor se odjakživa chtěli spojit s Hordou obklopenou šamanskými vůdci. Obdivovali totiž jejich čest a vítězství. Svůj původ sdílí s draky a gryphony. Tato, pro někoho možná ošklivá a divná stvoření, jsou ve skutečnosti majestátní okřídlení ještěři Azerothu. Zrozeni pro let poslušně přepravují jezdce z hordy napříč Kalimdorem.

Netopýrové

 

Jako jejich příbuzní z jižního Kalimdoru, taky netopýři ze Zul’Amanu měli vždycky chuť na pořádnou válečnou vřavu. Tato jejich chaotická povaha je přirozeně spoutala k nemrtvým, kteří si říkají opuštění. Jejich velitelka Sylvanas pokračuje ve válce s Lordem Arthasem a udržuje napjatou dohodu s Hordou. Mimo to, že převážejí jezdce napříč Lordearonem, také působí jako zvědi pro Temnou Paní.

Goblin Zeppelin - Vzducholodě

 

Cesta vzducholodí trvá přibližně 5 minut a staví vždy na 1 minutu na každém "nástupišti". Pokud vám vzducholoď náhodou uletí, nic se neděje, za chvíli přiletí další. Vzducholodě létají v následujících třech trasách.

  • Orgrimmar - Tirisfal Glades
  • Tirisfal Glades - Grom'gol
  • Grom'gol - Orgrimmar

Na vzducholoď můžete nastoupit z věží v daných lokacích. Věž v Tirisfal Glades stojí přímo před Undercity, další věž stojí v Grom'gol Base Camp a nedá se přehlédnout. A poslední věž nenajdete přímo v Orgrimmaru, ale musíte jít hlavním vchodem ven a dát se doleva, po cestě k ní snadno dojdete.

Vzducholodí může létat i Alliance, ale riskuje skoro jisté napadení v nepřátelském území.


Lodě

 

Lodě byli navrženy k přepravě hráčů k odlehlým ostrovům ale také k přepravě nákladů po obchodních cestách. Většina tras se nachází na aliančním územím, ale jedna vede také přes území neutrální. Cesta trvá přibližně 5 minut.

  • Booty Bay - Ratchet
  • Theramore Isle - Menethil Harbor
  • Auberdine - Menethil Harbor
  • Valaar's Berth - Auberdine
  • Rut'theran Village - Auberdine
  • Forgotten Coast - Auberdine

Na trasách, které vedou přes alianční území, se můžou , samozřejmě, svést také hráči hordy, ale riskují tak napadení strážemi a aliančními hráči. Při přepravě po neutrálních trasách si dávejte pozor na hráče, kteří na vás mohou číhat v lodích a jakmile se vzdálíte od přístavu zabijí vás.

Speciální způsoby dopravy

Cestování ve World of Warcraft zabere opravdu spoustu času a tak některá povolání mají schopnosti, které jim umožní se přepravovat rychleji. Zde je jejich přehled.

Druid

Zrychlení Název Popis Level
50% Aquatic form Za splnění série úkolů, získáte možnost přeměnit se v tuleně a plavat tak o 50% rychleji. Také můžete dýchat pod vodou. Na tuleně se můžete přeměnit pouze pokud jste ve vodě. 16
15-30% Cat form Tuto přeměnu vás naučí trenér. Sama o sobě nezvyšuje rychlost, ale pokud si dáte talentové body do talentu Feline Swiftness, můžete v této formě být rychlejší až o 30% 20
40% Travel form Schopnost přeměnit se do Travel formy získáte od trenéra. 30
60% Flight form Na lvlu 68 se můžete přeměnit ve vránu, která vám umožní létat ve vzduchu. Přeměnu učí trenér a zdarma dostane také Expert riding skill. 
Lze použít jen v Outlandu.
68
280% Swift Flight form Tato forma je za splnění série úkolů, začínající v Moonglade. Pro odemčení úkolů je potřeba mít zakoupený artisan riding za 5000 . 
Lze použít jen v Outlandu.
70

Hunter

Zrychlení Název Popis Level
30% Aspect of the Cheetah Po aktivování tohoto aspectu se zvýší rychlost hunterova běhu. Ale když vás někdo přímo trefí (ne DoT), tak po dobu 4 sekund půjdete rychlostí o 50% nižší. 20
30% Aspect of the Pack Tento aspect funguje jako aura, která zvyšuje rychlost běhu členů party poblíž huntera, ale když vy, nebo někdo z aspectem dostane přímí zásah (ne DoT), tak dotyčný půjde po dobu 4 sekund rychlostí o 50% nižší. 40

Mage

Zrychlení Název Popis Level
Teleportace o 20 yardů vpřed Blink Toto kouzlo vás po aktivaci přesune o 20 yardů dopředu. Vzhledem k tomu, že se obnovuje každých 15 sekund, dá se použít i k urychlení dopravy, je však víc používán při PvP soubojích. 20
Teleportace do hlavních měst Teleportace Mág má schopnost teleportovat se do hlavních měst své frakce a Shattrath City. K teleportaci je potřebaRune of Teleportation, za 10 . 
Zde je přehled potřebných levelů pro teleportaci do všech hlavních měst.
20-60
Portál do hlavních měst Portály Mág také může vytvořit portály, které umožní všem z party nebo raidu, kteří portál použijí, teleportovat se do hlavních měst své frakce a Shattrath City. K vytvoření je potřeba Rune of Portals, za 20 .
Zde je přehled potřebných levelů pro vytvoření portálů do všech hlavních měst.
40-65

Paladin

Zrychlení Název Popis Level
4/8% Pursuit of Justice Pursuit of Justice je talent ze stromu Retribution. Pro aktivaci prvního ranku, který zrychluje pohyb pěšky i na mountu o 4%, potřebujete 10 talentů v tomto stromu, což znamená mít min. lvl 20. Druhý rank zrychluje o 8%. Tento efekt se neslučuje s žádným jiným co zvyšuje rychlost, kromě mountu. 20-21
100% (mount) Charger Paladin má možnost vykouzlit si svého vlastního mounta. Tohoto mounta získáte za splnění série questů na levelu 60. Více o mountovi se dozvíte zde. 60
20% na mountovi Crusader Aura Tato paladinská aura zvyšuje rychlost pohybu na mountovi o 20%, všem členům party v okolí 30 yardů a samozřejmě i vám. Tento efekt se také neslučuje s žádným jiným co zvyšuje rychlost. 62

Rogue

Zrychlení Název Popis Level
50-70% Sprint Po aktivaci rogue poběží na 15 sekund rychleji. Zrychlení jsou následující:
Rank 1 - lvl 10 - 50%
Rank 2 - lvl 34 - 60%
Rank 3 - lvl 58 - 70%
10-58

Shaman

Zrychlení Název Popis Level
40% Ghost Wolf Toto kouzlo, které vás na lvlu 20 naučí trenér, vám umožní přeměnit se do ducha vlka a běžet tak o 40% rychleji. 20
Teleportace (HS) Astral Recall Toto kouzlo vám umožní vracet se do lokace, kde máte nastavený Hearthstone každých 15 minut, zatímco Heartstone pouze jednou za hodinu. 30

Warlock

Zrychlení Název Popis Level
Teleportace člena party k vám Ritual of Summoning Rituál, který přivolá "targetnutého" člena party. Kouzlo, za použití Soul Shardu, vytvoří portál, na který musejí kliknout další dva členové party a tím se k vám teleportuje vybraný člen. 20

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář