Jdi na obsah Jdi na menu

Age of Conan

23. 11. 2009

Popis hry

Ve čtyřicátých letech minulého století se z pera Roberta. E. Howarda zrodil jeden z největších hrdinů a válečníků všech dob. Všem je už nyní naprosto jasné, že je řeč o muži, kterého ve dvou celovečerních filmech ztvárnil Arnold Schwarzenegger. Ano, je to Conan. O tomhle Barbarovi vznikla spousta komiksů a samozřejmě i her. Tentokrát však společnost Funcom chystá něco trochu jiného, většího. Hra pod názvem Age of Conan: Hyborian Adventures bude online akční RPG. Ale nebude to až tak jednoduché, protože hra vám umožní hrát online až tehdy, pokud úspěšně splníte single-player kampaň. Autoři si myslí, že existuje spousta lidí, kteří by rádi, po dohrání RPG, ještě pokračovali se svojí namakanou postavou dál. A tohle přesně nabídne nový Conan. Příběh se odehrává chvíli potom, co si Conan vybojoval trůn Aquilonie. Jenže Conanova vláda není procházka růžovým sadem a je nutné se vypořádat se starodávným zlem. Vše se odehrává v původním světě Hyboria, kde potkáte známé národy, pekelné stvůry, zákeřné čaroděje a spoustu dalšího. V online verzi se samozřejmě potkáte i s jinými hráči a také nehráčskými postavami. Autoři se chlubí rozsáhlým příběhem, nádherným hudebním doprovodem a pokročilou grafikou. Sázejí také na speciálně vyvinutý "Real Combat" engine a "multi-point melee system," což umožní hráčům prožívat nejen realtimové souboje, ale i vybrat si na které části soupeřova těla chtějí zaútočit. Za zmínku stojí i to, že nepůjde jen o souboje dvojic, ale i o ohromné bitvy celých armád a dobývání hradů, kde se uplatní i různé formace a podobně. Vydání hry by mělo doprovázet vydání komiksové série, animovaného filmu, nových knižních příběhů a hraček.

 

 

Vlastnosti hry:

Systém ovládání území a hospodářství:  

Ve hře Age of Conan můžete postavit spolu s vaším spolkem vesnici a nebo dokonce i město. Nejde pouze o stavění a zdokonalování, ale také o obranu a prosperitu města. Je to poprvé co se v online MMORPG hře objevují kousky strategie a umění vládnout. 

 

 Systém ovládání území a hospodářství

Ve hře Age of Conan můžete postavit spolu s vaším spolkem vesnici a nebo dokonce i město. Nejde pouze o stavění a zdokonalování, ale také o obranu a prosperitu města. Je to poprvé co se v online MMORPG hře objevují kousky strategie a umění vládnout.

Ve světě řízeném válkou, krveprolitím a nekonečných bitvách, jsou velká města mužů nenávratně zničena nemilosrdnými zrůdami pekel. Ale zatímco se kosti dávných obránců rozkládají v prach, padlá město můžou překonat svou dřívější krásu a nádheru. A to díky vám, vytvořte silnou guildu a nastolte ve městě mír a prosperitu. Postavte tržiště kde se vám jen zlíbí, zvište tak obchodní činost, nebo kostel a šiřte víru a co rovnou chrám? Možnosti jsou skoro neomezené. A jak to ten Funcom chce krucinál jenom provést? Je to naprosto jednoduché. Dominantní guilda prohlásí kus země za svůj majetek. A teď je jen na ní jestli o něj povede válku a nebo diplomatické jednání. Jak jedno tak druhé se neobejde bez překážek. Sem tam budete muset někoho zabít, třeba vůdce zlodějského cechu, či podplatit kněze v přilehlé vesničce.

Vy a váše guilda můžete postavit vlastní město. Prohlašte kus země za svůj a rozcupujte všechen odpor a dostanete úžasnou příležitost postavit široký rozsah městských a vesnických staveb.Váš spolek a jeho členové budou muset sbírat prostředky jako je dřevo, kámen, železo, zlato a uskutečnit stavbu snů. Stavba takového rozsahu přirozeně přitahuje nevítané návštěvníky ve formě útočníků, proto musíte být neustále připraveni zasáhnou a bránit skvétající město před nebezpečnými počítačem řízenými nepřáteli.

Kupte či vybojujte kus země, sbírejte prostředky jako je dřevo a kámen, a pak postavte funkční budovy třeba kovářskou dílnu, magistrát, kasárnu a mnoho dalších.
Postavte zdi, opevněte město a bráňte ho před nazvanými hosty.
Staňte se obyvatelem vašeho vlastního města a procházejte se mezi jeho domy, pozvěte jiné hráče, aby přišli a město plně využíli.
Jako v real-time strategii, tak i v Age of Conan existuje konkurence, nepřátelé začnou budovat svou vlastní pevnost a mužete si být jisti, že stavba nebude mít obchodní účely.
Zrekrutujte krvežíznivce, opilce, vězně, vrahy a každého koho jen můžete a pokuste se město ubránit. A jak říká jedno moudro, útok je nejlepší obrana.
Neriskujte vlastní muže a nechte katapulty zpívat jejich veselou píseň smrti a poslouchejte jak se jim narychlo postavené hradby mění v třísky.
Střežte město s počítačem-kontrolovanými strážemi, a dovlte prodavačům prodávat jejich zboží ve vašem městě. S prázdnou neodejdete můžete si zvolit víši daní a zajistit si tak pravidelný přísun peněz.

Správa města a guild

Jak již víte, guilda nemá budouscnost bez rozdílných členů s různými schopnostmi, k čemu by vám bylo že každý člen vládne umění boje, ale nikdo vám neopravý zbraně, postavý dům, guildhouse nebo cokoliv jiného. Je zapotřeba mít v guildě alespoň jednoho Lorda, Comandera, Craftera a Mastra. Jsou to třídy, které si na 20 lvl můžete zvolit. Mají jisté výhody ale i značné nedostatky.

Třeba Lord, jako jediný může rozmisťovat budovy, je také jediný, který může dohlížet nad těžbou vzácných materialu. Zvišuje kapacity těžby. A pro guildu je naprosto nepostradatelným členem.(Říkáme mu Architekt, jež je jedna z jeho mnoha vlastností.) pozn. red.

Dále je na řadě Comander, jistým se vybaví generálI, jež se bez jediného otálení pustí do každého souboje. Nejste až tak daleko. Opravdu má vlastnosti Generálů, vytváří taktické plány, bojové formace a masivní ofenzivy. Je pro guildu opravdovou spásou ohledně bojů jak s GvG, AvA tak i s Npc. (AvA- alianční boje – jež můžeme vidět např. v Guildwars, ale ve větším měřítku)

Crafter, co by to byl za svět bez šikovných a pracovitých řemeslníků, uková vám zbaně, zhotoví šípy na zakázku, vylepší kouzelné předměty a nebo opraví Brnění na které jste tak dlouho šetřili. Ano i brnění se v AoC, opotřebovává, proto nikdy nezapomínejte je opravovat. A nebo postaví rovnou celou dílnu ve vámi opečovávaném městě. Hýčkejte a opečovávejte si je, protože nikdy nevíte, kdy se vám budou hodit.

A jako poslední nám zbyl Master. Master, neboli Pán může zadávat rozkazy Npc postavám jež se určitě budou hodit při obraně vaší pevnosti či města. Má přístup k výrobě vzácných brnění a nebezpečných zbraní.







PvP

Bojový systém v Age of Conan je pro MMO hry netipický akčně orientovaný. Není tu žádný autocombat, kde jen kliknete na sklill a potom s prstem v nose přihlížíte jak vaše postava bojuje, dokuť jeden z vás nepadne mrtvý k zemi. Namísto toho máte plnou kontrolu nad údery, které vaše postava rozdává, podobně jako v akčních hrách. Můžete vykonávat různé kombinace pohybů. A vytvářet rozmanitá bojová komba, takže například namísto jednoduchého bodnutí se můžete pokusit o mohutný rozmach a useknutí protivníkovi hlavy stejně jako v Gods of war nebo Prince of Persia.
Virtuální hod kostkou je samozdřejmě bdělý v pozadí, ale hráč má nad všem omnoho vyšší stupeň kontroly, podobně jako například v Oblivionu nebo Goticu 3. Po začátku boje sa na spodní části obrazovky vysune pop-up kruh se třemi směrovými šípkami. Pomocí nich hráč v reálném čase určuje směr svích útoků a vytváří účinná komba. Na vyšších levelech budete mít až šest možných směrů útoku, čímš se neporovnatelně zvýší množství dostupných komb a zakončovacími různými údery – rozpůlení hlavy (jak vertikálně tak vodorovně), vytrhnutí vnitřností a nebo rozsekání na kusy budou určite patřit mezi oblíbené.
Boj tak probíhá v reálném čase, meč skutečně spůsobí škodu právě tam, kde zasáhnete. V případě, že zasáhnete dva útočníky najednou, váš meč pronikne přez obě postavy a ty to pocítí na úbytku životních sil, ne jako v klasickém MMO systému jeden na jedného, kde k multizásahu potřebujete speciální skill. Realizmus boje je samotným jádrem a přirozeně součástí života v Hyborii.
Kromě barových bitek jsou v AoC přítomné dva další typy PvP – monumentální bitvy obsahující obléhání a dobývání hráčských měst a pevností a tzv. PvP minihry. V těchto minihrách půjde o různé variacie na známá témata: capture the flag, last man standing a podobně. Patří sem i boj v arénach ve větších městech ríše, kde jednotlivý hráči, skupiny hráčů nebo rovnou celé gildy bojují o čest a vlastní život před zraky diváků a doufejme, že nás Funcom neobere o potěšení vydělat si na tipovaní vítěze. Dalším zajímavým typem jsou PvP minihry je to boj v hlavním měste. Tarantia, obrovské sídlo krále, totiž ve svých okrajových častí nabýzí prostor, kde jednotlivé gangy hráčů budou vést boje o kontrolu nad jednotlivými kousky země.
Během PvP bojů hráči nebudou mít možnost brát poraženým jejich osobní věci. Systém ale vítěze bude odmeňovat tzv. krvavými penězi – blood money, za které si budou moci nakoupit velmi šikovné a pro ostatní jinak nedostupné předměty, zbraně, či kusy zbroje.
Ve hře bude možné sehnat v základu tři pojízdná zvířata – koně, velbloudy a pro dobu ledovou atipické tvory – mamuty. Nejenže si na nich jistě skrátíme čas cestovaním po obrovské říši, ale jejich rychlost využijeme aj v boji. Konkrétně bychom mohli pochválit boj na koni,když cváláte s kopím spůsobíte obrovské škody, zatim co mečem na koni bez pohybu moc protivníkovi neuškodí. Zvládnout bojové umění v plné rychlosti nebude jednoduché, ale proti sehrané formaci dobře vyzbrojených jazdců nemá jakýkoliv nepřítel šanci.
 

 

 

 Crafting

Weaponsmith - Toto řemeslo vám umožňuje vyrábět různé typy zbraní. Vše potřebné pro zabití vašeho soupeře.

Armorsmith - Toto řemeslo vám umožní vyrábět různé druhy brnění.

Alchemist - Musíte si vychutnat míchání věcí do lahviček a vidět, jak výsledek ovlivňuje lidi? Pak byste měli zkusit své štěstí v alchymii, což vám umožní provádět různé typy nápojů.

Architect - Městské budovy jsou nedílnou součástí AoC a budete muset někoho kvalifikovaného v umění architektury pověřit k vypracování plánů potřebných pro stavbu budov.

Gemcutter - Z monster padají surové drahokamy, gemcutter je může zpracovat, osadit jimi předměty a tím zvýšit jejich sílu.

 

Získávání surovin:

Mining - Tato profese vám umožní získávat kov, jako např. měď, cín, železo

Prospecting - Tato profese vám umožní získávat drahé kovy jako např. stříbro, zlato, platina

Skinning -Tato profese vám umožní získávat kůže ze zvířat.

Stonecutting - Tato profese vám umožní získávat materiál pro stavbu jako např. pískovec, žulu, čedič

Weaving - Tato profese vám umožní získávat látku jako např. bavlna, vlna, len

Woodcutting - Tato profese vám umožní získávat dřevo jako např. jasan, tis, dub

 

 

 

 

 

 Screenshoty

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

GeorgePasix - Exploiting A "UNKNOWN" Marketing Secret

23. 2. 2024 18:15

<Insane>Hack] Unique A.I. App Makes Us $635/Day

https://www.youtube.com/watch?v=z0aiLF3Sz7E